Güneşli · 18°

Bakan Bolat’tan İsrailli Bakan’ın sözlerine sert tepki

Ticaret Bakanı Bolat, İsrail Dışişleri Bakanı Katz’ın ‘Erdoğan geri adım attı ve ticaret kısıtlamalarının çoğunu geri çekti’ iddiasına sert tepki göstererek, “İsrail ile ticaret konusunda hükümet olarak almış olduğumuz kararın arkasındayız.” dedi.

Mücahit Dere

Oluşturma: 09.05.2024 15:35

Güncelleme: 19.05.2024 12:29

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İsrail Dışişleri Bakanı’nın açıklamalarına sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla sert tepki gösterdi.

“HÜKÜMET OLARAK ALMIŞ OLDUĞUMUZ KARARIN ARKASINDAYIZ”

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz’in, ‘Erdoğan geri adım attı ve ticaret kısıtlamalarının çoğunu geri çekti.’ iddiasına sert tepki gösteren Bakan Polat paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“İsrail Dışişleri Bakanı’nın açıklamaları kesinlikle hayal ürünü olup, gerçekle hiç bir ilgisi yoktur. İsrail ile ticaret konusunda hükümet olarak almış olduğumuz kararın arkasındayız. Bu karar geçerliliğini korumaktadır. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının durdurulması, kalıcı ateşkesin sağlanması ve Gazze’deki Filistinli kardeşlerimize yönelik insani yardımların kesintisiz olarak ulaştırılması konusundaki şartlarımız sağlanıncaya kadar, İsrail ile ticaretin durdurulması kararımız yürürlüktedir.”

KATZ NE DEMİŞTİ?

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye’nin İsrail’e uyguladığı ticaret ambargosuna ilişkin mesnetsiz iddiada bulunmuştu.

Katz sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullanmıştı:

“Erdoğan geri adım attı ve ticaret kısıtlamalarının çoğunu geri çekti. Alınacak ders açık: Bir diktatörün tehditlerine boyun eğmemeli, alternatifler üretmeli ve her an her şeyi durdurabilecek Müslüman Kardeşler adamına bağımlı olmamalısınız.”

Gözden Kaçmasın