Güneşli · 18°

Öne Çıkanlar

Gündem 10.05.2024 16:20
Uzman doktor uyardı: Çöl tozunun içinde ağır metaller de var!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Afrika ve Arabistan Yarımadası'ndan gelen çöl tozu uyarısında bulunmuştu. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Ergi Hysi, çöl tozu alarmının neden verildiğini Ekol Haber'e anlattı: "Toz partiküllerinin içinde toprak, kum ve bitki parçalarının yanı sıra ağır metal atıkları da var. Uzun süre açık havada vakit geçirmekten kaçınmalı ve maske kullanmalıyız."

Gündem 10.05.2024 12:06
Hastanelerde yeni dönem! Onaylı randevu sistemi nedir?

Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nde (MHRS) onaylı randevu dönemi 13 Mayıs Pazartesi gününden itibaren başlıyor. Onaylı randevu sistemi nedir?

Gündem 10.05.2024 01:37
Prof. Dr. Alper Çelik kimdir?

Prof. Dr. Alper Çelik, hastalarının ölümüne neden olduğu için meslekten men edildi. Peki Prof. Dr. Alper Çelik kimdir? Prof. Dr. Alper Çelik'in hangi gerekçe ile meslekten edildiği merak edildi. Prof. Dr. Alper Çelik ile ilgili detaylar haberimizde.

Gündem 07.05.2024 17:11
Alerji mevsimi uzadı! Astım hastaları dikkat

Baharın gelmesiyle birlikte polen salınımı, alerjisi olan vatandaşları zorladı. Uzmanlar, yoğun polen salınımından dolayı solunum rahatsızlığı olanların dikkatli olması için uyarıda bulunurken Uzman Doktor Ali Fuat Serpen Ekol TV canlı yayınında alerjik reaksiyonu olanlar için açıklamalar yaptı.

Gündem 07.05.2024 12:12
Bakan Koca MHRS randevularına yeni düzenleme için tarih verdi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde (MHRS) yeni düzenlemeye ilişkin, 9 Mayıs Perşembe günü bir basın toplantısı yapılmasının planlandığını belirterek, "Sağlık sistemimizi ve sağlık yönetiminin koordinasyonu konusunda tüm adımları birinci elden duyacaksınız" dedi.

Gündem 06.05.2024 14:08
Tansiyonum yükseldi ne yapmalıyım?

Yüksek tansiyon vücudun atardamarlarını etkileyen, dünya çapında yaygın ve ciddi bir sağlık sorunu. Kanın atardamar duvarlarına yaptığı itme kuvveti kan basıncı olarak adlandırılır. Kalbin pompaladığı kanın damarlarda hareket edebilmesi için belirli bir basınca sahip olması gerekir. Ancak atardamar duvarlarını etkileyen kan basıncı yüksekli yüksek olduğunda, kalp kanı pompalamak için daha fazla çalışmak zorunda kalır. Aynı zamanda atardamarlara da zarar vererek kalp krizi ve felç gibi sonuçlara yol açabilir. Peki, tansiyonumuzun yüksek olduğunu nasıl anlarız? Tansiyonumuz yükselince ne yapmamız gerekir? Uzmanlara sorduk.

Gündem 05.05.2024 21:08
Çocuğunuzun ateşi yükselirse: Ateş hakkında bilmeniz gereken her şey

Eyvah! Çocuğumun ateşi yükseldi. Bu cümleyi hemen hemen her anne baba kurar. Ya havale geçiriyorsa, acaba hemen hastaneyi mi götüreyim, ateş düşürücü şurup mu versem, yoksa ılık duş yaptırsam geçer mi ya da doktorunu mu arasam… Bu ve bunun gibi binlerce soru aklınızdan saniyeler içerisinde defalarca geçer… Ateşle ilgili bilinmesi gerekenleri sizler için uzmanından öğrendik.

Gündem 05.05.2024 20:14
Bahar alerjisiyle nasıl başa çıkılır?

İlkbahar bir çok kişinin en sevdiği mevsim olsa da, alerjisi olanlar için kabus günlerini andırıyor. Havalar ısınıyor, çiçekler açıyor ancak bu aynı zamanda havada daha fazla polen olduğu anlamına geliyor. Polenle birlikte artan, bahar alerjisi olarak adlandırılan saman nezlesi ise, birçok kişi için burun akıntısı ve gözlerde kaşıntı demek.

Gündem 03.05.2024 10:38
Korkutan açıklama geldi! Kovid aşısı çok nadir görülen hastalığa neden oluyor

Pandemi döneminden bu yana dünyanın sık sık konuştuğu aşılarla ilgili bir açıklamada İngiltere merkezli ilaç şirketi AstraZeneca'dan geldi. Şirket, kovid aşılarının çok nadir görülen bir hastalığa neden olduğunu açıkladı.

Gündem 26.04.2024 13:15
Rotavirüs ve Meningokok'a dikkat! Aşı karşıtlığı tabloyu ağırlaştırıyor

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ayşegül Doğan Demir, Dünya Sağlık Örgütü'ne göre her yıl difteri, boğmaca, tetanoz, influenza ve kızamik gibi aşı ile korunabilen hastalıklardan 3.5 ile 5 milyon arasında kişinin öldüğünü belirterek, "Aşı karşıtlığı olumsuz tablonun ağırlaşmasına, ölümlerin ve sakatlıkların artmasına zemin hazırlıyor. Sağlık Bakanlığı’nın rutin aşılama takvimindeki her aşı önemli ve çocuklar için hayati risk taşıyan hastalıkları önlüyor. Bakanlığın rutin takviminde olmayan ishal yapan Rotavirüs ile menenjit yapan meningokok bakterisinin aşıları da çocuklar için önemli. Bu aşılar hayati risk taşıyabilen hastalıkları önlemede oldukça etkin” dedi.

Gündem 26.04.2024 10:43
Resmi Gazete'de yayımlandı! 36 bin sağlık personeli alınacak

Personel alınacağını duyuran Sağlık Bakanlığı'nın ardından bugün Resmi Gazete'de karar yayımlandı. Karara göre; 36 bin sağlık personeli alınacak. İşte detaylar...

Gündem 25.04.2024 10:51
Bakan Koca aşı üretim merkezi için tarih verdi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 50 bin metrekarelik kapalı alanda hizmet verecek olan aşı üretim tesisi hakkında bilgi verdi. Tesisin ne zaman açılacağını da açıkladı.

Gündem 24.04.2024 14:33
Beyaz Kod1111 ne anlama gelir? Hastanede Beyaz Kod nedir?

Beyaz Kod1111 ne anlama gelir? İzmir’de hekimler ile asistanların eylem yapması beyaz kod olayını gündeme getirdi. İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’ne gelerek doktorları tehdit ettiği belirlenen kişi güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Yaşanan olayla birlikte sağlık çalışanları için hayati önem taşıyan Beyaz Kod ise gündeme oturdu. Kullanıcılar da Beyaz Kod hakkındaki detayları araştırıyor. Peki, Hastanede Beyaz Kod nedir?

Gündem 23.04.2024 10:40
Kanserden en çok ölümün yaşandığı ilimiz açıklandı!

TÜİK, kanserden ölümlerin yaşandığı illeri açıkladı. İşte en çok kanser ölümünün görüldüğü iller...

Gündem 21.04.2024 18:31
Cevizin faydaları sıralandı! İşte vücuda yararları...

Ceviz, en popüler kuruyemişler arasında yer alıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, cevizin faydalarını sıraladı.