Güneşli · 18°

CHP lideri Özel, Bahçeli görüşmesi hakkında konuştu: Gayet olumlu bir görüşme gerçekleştirdik

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, grup toplantısında konuştu. MHP lideri Bahçeli ile görüşmesi hakkında açıklamalarda bulunan Özel, "Gayet olumlu bir görüşme gerçekleştirdik" dedi.

Meltem Kaya Sapmaz

Oluşturma: 07.05.2024 15:32

Güncelleme: 17.05.2024 01:28

CHP Genel Başkanı Özgür Özel konuşmasının başında İYİ Partili Bahadır Erdem'in CHP'ye katıldığını duyurdu. Gaziantep'teki kazada 9 kişinin hayatını kaybetmesini üzüntüyle karşıladığını ifade eden Özel, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının ölüm yıldönümlerini de andı. Emeklileri 26 Mayıs'ta mitinge davet eden Özel, Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ile görüşmesini de anlattı.

MHP lideri Bahçeli ile görüşmesi hakkında açıklamalarda bulunan Özel, "Gayet olumlu bir görüşme gerçekleştirdik" ifadelerinde bulundu.

İYİ PARTİLİ BAHADIR ERDEM CHP'DE

İyi Parti'den istifa eden Bahadır Erdem CHP'ye katıldı. Erdem'e rozetini CHP Genel Başkanı Özgür Özel taktı.

1 MAYIS'TA TUTUKLANANLAR SERBEST BIRAKILMALI

CHP Genel Başkanı Özel'in konuşmalarından satırbaşları:

Taksim 1 Mayıs’ta emekçilere kapatıldı. Oradaydık orada AYM kararına rağmen örülen utanç duvarını gördük. Türkiye Cumhuriyeti’nin en kıymetli tarihi hazinelerinden biri olan surların önüne İstanbul’a yıllar önce su taşıyan tarihi kemerlerin önüne aralara TOMA’ları dizerek önüne polisimize dizerek orayı bir utanç duvarı haline getirdiler. Bu utanç duvarı maalesef tarihe geçti. O utanç duvarı bu iktidar gidip bu ülkeye özgürlükler geldiğinde Türkiye demokrasisinin o kara günü anılırken hep hatırlanacak. O gün birileri Anayasa’ya uymadılar. Anayasaya uymadıkları için emekçileri içeriye almadılar. Girmek isteyenler karşılarında kendileri de birer emekçi olan polisimiz kanunsuz bir emirle karşı karşıya getirildi. Gösterilen anlayış kıymetliydi ama ardından 49 yurttaşımız 1 Mayıs günü orada yaşananlar üzerine tutuklandı. Suçluların mağdur mağdurların suçlu ilan edildiği bir süreçteyiz! Gençler serbest bırakılmalı. Milletten kanuna uymasını isteyenlerin önce Anayasa’ya uyması gerektiğini hatırlatıyorum."

26 MAYIS PAZAR GÜNÜ EMEKLİ MİTİNGİNE DAVET

Emeklinin hakkını Cumhuriyet Halk Partisi arayacak. Emeklileri 26 Mayıs pazar günü emekli mitingine davet ediyorum.

SİNAN ATEŞ'İN EŞİ AYŞE ATEŞ'İN YÜRÜYÜŞÜ HEPİMİZİN ADALET YÜRÜYÜŞÜDÜR

Dün genel merkezimizde çok kıymetli konuğumuz vardı. Rahmetli Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ve arkadaşı Ömer Bey'i ağırladık. Çıkan iddianameden duydukları travmayı anlattılar. Hakikate ulaşılana kadar, Ayşe Hanım'ın yüreği soğuyana kadar, evlatlarının babasının kanı yerde kalmayana kadar arkasında olduğumuzu söyledik. İddianameye gelince, basın mensupları hep iddianame beklerler. Savcının elindeki yetki fazla olduğu için iddianame bilinenin ötesindedir. İddianame gerçeğe atılmış adımdır. O adımı hepimiz adına savcılar yapar. İddianamede yeni bir şey görmediğimiz gibi olması gerekenleri de görmedik. Böyle bir iddianame ile yargılanmaya başlanmaması gerekmektedir. Ayşe Ateş'in adalet yürüyüşü hepimizin adalet yürüyüşüdür.

ÖĞRETMEN ATAMALARI

Atanamayan değil, atanmayan öğretmenlerimizin arkasındayız.

İSRAİL'İN REFAH'A GİRMESİ KABUL EDİLEMEZ

İsrail ile önce 54 ürün grubuna sınırlama getirdiler, nihayet tamamen ticareti sonlandırdılar. Bizi ve kendilerini eleştirenlerini haklı çıkardılar. Gazze'de katliam başladığı günden itibaren, İsrail ile yürütülen ticari faaliyetlerin şeffaf bir şekilde paylaşılmasını isteyeceğiz. Hamas'ın ateşkesine rağmen, İsrail'in Refah'a girmesi kabul edilmez. İsrail'in ateşkesi kabul etmesi için, uluslararası her yaptırımın derhal devreye sokulmasını bir kez daha ifade ediyoruz.

DEVLET BAHÇELİ GÖRÜŞMESİ

Devlet Bahçeli'den talep ettiğimiz randevu 1 gün sonra kabul edildi. MHP'nin tüm üyelerine teşekkür ederim. Kendisiyle gayet olumlu geçen bir görüşme gerçekleştirdik. Görüşmedeki fikir alışverişleri geçmiş tecrübeleri, Türkiye siyasetindeki aktarımları için kendisine teşekkür ediyorum. Sayın Bahçeli ile görüşmeden sonra bana açıklama yapabilirsiniz dedikten sonra kendisini ayakta bekleterek açıklama yapmayı doğru bulmadım. Toplantıda görüşülen her hususu bu kürsüden paylaşacak değilim. Seçim sonuçlarını samimiyetle değerlendirdiğimiz, tebriklerini kabul ettiğimiz, bundan sonraki süreci de değerlendirdiğimizi paylaşabilirim.

ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ

Yapılan görüşmelerden sonra eğer ortak bir açıklama yoksa görüşme taraflardan kendi ifadelerini paylaşabilecekleri ancak verilen cevapları paylaşmayacakları bir anlayışla sürmelidir. Erdoğan görüşmesinde "gizli kapaklı ne konuştunuz." Görüşmede Türkiye Cumhuriyeti'nin Dışişleri Bakanlığı'nın en üst makamlarında bulunmuş bir büyükelçinin devlet geleneklerine uygun tutulmuş notları partinin arşivine girmiştir. Önümüzdeki dönem benden sonra görev yapacak genel başkanlarımıza aktarılmak üzere genel başkanlığın ilgili, güvenceli birimine muhafaza edilmiştir. Ve kayıt dışı siyasete itiraz eden anlayışımızla bütün bilgiler merkez yönetim kurulumuzla ve grubumuzla parti meclisimizle paylaşılmış, paylaşılmaya ilgili organlar toplandıkça devam edilmektedir. Ancak biz neler söylediğimizi söyledikten sonra ne cevap aldınız onu söylemek bizim işimiz değildir. Ancak onu beklemek, onu izlemek ve o konuda ihtiyatlı bir iyimserlikle beklenti içinde olmak bizim pozisyonumuzdur.

BAHÇELİ İLE SEÇİM SONUÇLARINI DEĞERLENDİRDİK

Bugün Sayın Bahçeli'yle yaptığımız görüşmeden sonra, Sayın Bahçeli büyük bir nezaketle bana açıklama yapabilirsiniz dediği halde, ben kendisini orada grubunun kapısının önünde ayakta bekleterek bir açıklama yapmayı doğru bulmadım. Görüşmede görüşülen her hususu bu kürsüden paylaşacak değilim. Ancak Sayın Bahçeli'yle seçim sonuçlarını samimiyetle değerlendirdiğimiz, kendisinin değerlendirmelerini memnuniyetle dinlediğimiz. Tebriklerini kabul ettiğimiz ve bundan sonraki sürece dahil olarak da son derece yapıcı bir şekilde bu değerlendirmeleri gerçekleştirdiğimizi paylaşabilirim.

Gözden Kaçmasın