Güneşli · 18°

CHP lideri Özel ile fotoğrafı tartışılmıştı! Taha Hüseyin Karagöz Ekol TV ekranlarında o fotoğrafın hikayesini anlattı...

CHP Genel Başkanı Özel ile Ankara’daki görüşmesi fotoğrafları tartışma konusu olan Gazeteci Taha Hüseyin Karagöz, “Benim de Salı günü AK Parti ve İYİ Parti ile bir randevum vardı ve gitmeden önce de kendilerinden randevu talep ettim incelik gösterdiler kabul ettiler. Gayet nezaket sınırları içerisinde siyasetteki yumuşamayı da çok güzel mesajlar vererek irdelenen 15-20 dakikalık görüşme gerçekleştirdik.” dedi.

Meltem Kaya Sapmaz

Oluşturma: 08.05.2024 16:18

Güncelleme: 19.05.2024 23:01

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile ikili görüşme gerçekleştirdiğine dair fotoğrafla tartışılan Gazeteci Hüseyin Taha Karagöz, Ekol TV’de Zeliha Saraç’ın konuğu oldu.

CHP Genel Başkanı Özel’i iki yıldır tanıdığını ve daha önce davet ettiği bir programdan kaynaklanan samimiyetleri olduğuna dikkati çeken Gazeteci Karagöz, söz konusu programa atıfta bulunarak, “İktidara daha fazla destek veren medya bünyesi içerisinde ilk defa konuk olmuştu. Çok güzel de bir diyalog kurmuştuk. Açık yüreklilikle tüm soruları sordum o da nezaketle yanıt verdi.” dedi

‘TAM SALONDAN ÇIKTIĞI SIRADA, ‘TAHACIĞIM NASILSIN’ DEDİ…’

Programın ardından karşılıklı olarak iletişim numaralarını aldıklarını dile getiren Karagöz şu ifadeleri kullandı:

“Bir gazeteci politikacı arasında nasıl bir hukuk olursa öyle. Ben gazeteci olarak inandığım doğrularım var. O bana saygı duyarak bu diyaloğu sürdürdü. Karşılıklı saygı çerçevesinde nezaket sınırları içerisinde diyalog gerçekleşti.

Kendisini genel başkan olduktan sonra arayarak kutladım. Sayın Özel, siyasi nezaketi koruyan bir isimdi. 23 Nisan resepsiyonunda TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un davetiyle oradaydım. Sayın Özel de oradaydı. Tam salondan çıktığı sırada, ‘Tahacığım nasılsın’ dedi. ‘İyiyim siz nasılsınız’ dedim.

Ben bayramda benimle siyasi noktada olan olmayan hukukum olan herkesle bayramlaştım. Daha önceki bayramlarda da görüştüğümüz gibi…”

‘ÖZEL’DEN RANDEVU TALEP ETTİM’

CHP Genel Başkanı Özel’in kendisine, “Bayramda notunu aldım ama bir ameliyat geçirmiştim dönemedim teşekkür ederim” dediğini dile getiren Karagöz, “‘Ben de bayramınızı kutlamak için aramıştım’ dedim. ‘O zaman en kısa sürede görüşelim’ dedi. Ben de ‘o zaman randevu talep ediyorum’ dedim ‘tamam’ dedi.” ifadelerini kullandı.

ÖZEL İLE YAPTIĞI GÖRÜŞMEDE NELER KONUŞTU?

Karagöz sözlerini şöyle sürdürdü:

“Böylelikle gelişti. Benim de Salı günü AK Parti ve İYİ Parti ile bir randevum vardı ve gitmeden önce de kendilerinden randevu talep ettim incelik gösterdiler kabul ettiler. Gayet nezaket sınırları içerisinde siyasetteki yumuşamayı da çok güzel mesajlar vererek irdelendiği 15-20 dakikalık görüşme gerçekleştirdik.

Ne konuştuk. Cumhurbaşkanıyla görüşmesinde neler konuşuldu… O da tıpkı kamuoyuna verdiği mesaj gibi yumuşamaya normalleşme sürecine Türkiye’nin ihtiyacı olduğunu. Önceden liderlerin bir araya gelerek masa etrafında buluştuğunu ifade ettiler. Ben de bir gazeteci ve vatandaş olarak bu siyasi iklimin dış kamuoyunda ve Türk siyasal iklimi içerisinde nasıl güzel bir havaya neden olduğunu ifade ettim. Onlar da teşekkür ettiler.

‘ÇÖMEZ’İ ELEŞTİRENLER AKŞENER’İ DE ELEŞTİRMELİ’

Aynı gün Turhan Çömez’e de uğradım. Turhan Bey’i de eleştirmişler. Sayın Akşener’in özel kalemi beni arayarak seçim döneminde İBB adayının lansmanına davet ediyorsa Akşener’i de eleştirmeniz gerekiyor.

“GAZETECİLİĞİMİ SORGULAYANLARI REDDEDİYORUM”

Dün geceden beri atıp tutan pek çok kişi benim gazeteciliğimi eleştiriyor. Beni gazeteciliğimle eleştirenleri gittiğim savaş, deprem bölgelerinde görmedim. Gazeteciliğimi bu şekilde sorgulayanları reddediyorum.”

NELER OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Gazeteci Hüseyin Taha Karagöz geçtiğimiz günlerde bir araya geldi. CHP Genel Başkanı Özel'in TBMM'deki makamında Karagöz'ü ağırlaması tartışmalara yol açmıştı.

Gözden Kaçmasın