Güneşli · 18°

Ekonomist Tuğberk Çitilci Ekol TV'de enflasyon raporunu değerlendirdi

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan 2. enflasyon raporunda 2024 enflasyon beklentisini yüzde 38 olarak açıkladı. Raporun ardından Ekonomist Tuğberk Çitilci Ekol TV ekranlarından değerlendirmelerde bulundu.

Meltem Kaya Sapmaz

Oluşturma: 09.05.2024 11:43

Güncelleme: 19.05.2024 12:13

TCMB Başkanı Karahan, yılın ikinci enflasyon raporunu açıklayıp "Mayıs ayında zirve bekliyoruz" dedi. Ekol TV ekranlarında yayınlanan Zeliha Saraç ile Gündem programına konuk olan Ekonomist Tuğberk Çitilci, enflasyon raporunu değerlendirdi.

Ekonomist Tuğberk Çitilci'nin açıklamalarından satırbaşları:

Bizim ana beklentimiz Mayıs'ta 72-73'le zirveyi görüp orada gerileyecekti. Normalde Ocak, Şubat ayındaki sert enflasyondan sonra Mart ve Nisan tarafında piyasa beklentisinin aşağısında bir enflasyon vardı. 5-6 bandında enflasyona hazırlıklı olalım.

HAZİRAN AYINDA ENFLASYON NE OLUR?

Mayıs ayında 75-76 zirve olacaksa, Haziran'da gelebilecek enflasyonu da bir ay öne çekerek o enflasyon içine yedirip en kötüsü gelsin, biz politikamızda Mayıs'ta tepeyi görmüş, yıl sonunda da hedefimiz olan 36-38-42 bandına yerleşsin. O zaman Haziran ayında da bir sıkıntı var. Hala saha tarafından ileriye dönük enflasyon beklentilerinde bir bozulma var.

FAİZ ARTIŞI GELİRSE ENFLASYON DİZGİNLENİR Mİ?

Faiz artışı gelse enflasyonu dizginlemek için çare mi? Kesinlikle değil. Talebe değil arza bakmak gerekiyor.

Gözden Kaçmasın