Güneşli · 18°

İlk görüntüler geldi: KAAN ikinci kez göklerde

Milli Muharip Uçak (MMU) KAAN, test uçuşları kapsamında ikinci uçuşunu bu sabah saatlerinde gerçekleştirdi. Türkiye'nin en önemli teknoloji projelerinden olan KAAN'ın ikinci uçuşundan görüntüleri paylaşan Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, "Heyecanlı ve gururluyuz" ifadelerine yer verdi.

Sinan Turp

Oluşturma: 06.05.2024 17:20

Güncelleme: 20.05.2024 11:10

21 Şubat'ta ilk uçuşunu gerçekleştiren Milli Muharip Uçak KAAN, ikinci uçuşunu da başarıyla gerçekleştirdi. Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, KAAN'ın ikinci uçuşundan görüntüleri paylaştı.

14 DAKİKA HAVADA KALDI

Türkiye'yi 5. nesil uçak üretebilen ülkeler arasında beşinci ülke konumuna yerleştirecek KAAN'la ilgili Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, şu ifadeleri kullandı:

"Tarihin içinde tarihi bir an daha... KAAN’ımız bugün ikinci kez GökVatan ile buluştu! Heyecanlı ve gururluyuz. İlk uçuşunu 21 Şubat’ta başarı ile gerçekleştiren Milli Muharip Uçağımız, bu sabah 08.46’da pisten havalanarak 14 dakika havada kaldı ve 10 bin feet irtifaya ulaştı. Bu tarihi ana hep birlikte şahitlik edebildiğimiz için şükran doluyum.

"MİLLETİMİZİN EVLATLARININ BAŞARISIDIR"

Bir kez daha ifade etmek isterim ki; bu başarı, milletimizin evlatlarının başarısıdır. Bu başarının mimarı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın iradeleridir. Bu tarihi an, milletimizden aldığımız güç ve ilhamla güzel ülkemize ve aziz milletimize yine ve yeniden armağan olsun! Başta TUSAŞ mühendislerimiz, pilotlarımız, teknik ekiplerimiz olmak üzere projede emeği geçen tüm firmalarımızı, çalışanlarını ve kurum personelimizi can-ı yürekten tebrik ediyorum. Seri üretime doğru emin adımlarla, semalarımız yerli ve milli teknolojilerimizle emin ellerde!"

İLK UÇUŞUNDA 13 DAKİKA HAVADA KALMIŞTI

Türk Havacılık Uzay Sanayii Genel Müdürü Temel Kotil, milli muharip uçak KAAN'ın ilk uçuşunda 13 dakika havada kalarak 8000 feet irtifada 230 knot hıza ulaştığını bildirmişti. Milli muharip uçak KAAN ile Türkiye, bu seviyede (5. Nesil) uçak üretebilen 5 ülkeden biri olacak.

Gözden Kaçmasın