Güneşli · 18°

İran'dan İsrail'e gözdağı: Nükleer doktrini değiştiririz

İsrail'in nükleer tesislerini hedef alması durumunda İran, nükleer doktrini değiştirmekten 'başka seçeneği kalmayacağını' söyledi.

Pırıl Cennet

Oluşturma: 09.05.2024 15:08

Güncelleme: 19.05.2024 17:11

Dünya basını İsrail'in Refah'a olan saldırısını takip ederken, Tahran'dan gündeme bomba gibi düşen bir açıklama geldi.

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in danışmanlarından Kemal Harrazi, "Nükleer bomba yapmaya dair şu an için bir kararımız yok ancak İran'ın varlığına dair İsrail herhangi bir tehdit oluşturursa askeri doktrinimizi değiştirmekten başka seçeneğimiz kalmaz" dedi.

Hamaney, nükleer konusundaki barışçıl anlayışlarının tesislerine herhangi bir siyonist saldırı olması durumunda değişeceğini söyledi. Bu sözleri İsrail'e gözdağı olarak yorumlandı.

HARAM DİYE YASAKLANMIŞTI

Konuyla ilgili son sözü söyleyen Hamaney, 2000'li yılların başında nükleer silah geliştirilmesini "haram" ya da İslam'da yasak olduğu gerekçesiyle bir fetva ya da dini fermanla yasaklamıştı.

İran ile İsrail arasındaki gerginlik, geçtiğimiz Nisan ayında, İsrail'in, İran'ın Suriye'nin başkenti Şam'daki büyükelçilik binasına düzenlediği ve aralarında iki generalin de bulunduğu İran İslam Devrim Muhafızları'ndan yedi kişinin öldüğü şüpheli saldırının ardından açık bir çatışmaya dönüştü.

İran, İsrail'e yaklaşık 300 füze ve insansız hava aracı fırlatarak misilleme yaptı.

Gözden Kaçmasın