Güneşli · 18°

İsrailli bakandan Netanyahu'ya istifa çağrısı: Utanmıyor musun?

Eski İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, Başbakan Binyamin Netanyahu'ya görevini bırakma çağrısında bulunarak "Utanmıyor musun? Artık istifa et" dedi.

Pırıl Cennet

Oluşturma: 09.05.2024 15:33

Güncelleme: 19.05.2024 07:27

İsrail'de muhalefetteki İsrail Evimiz Partisi lideri ve eski Savunma Bakanı Avigdor Lİberman, Başbakan Binyamin Netanyahu'yu eleştirerek artık istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Liberman, İsrail merkezli Maariv gazetesine yaptığı açıklamada, "Netanyahu, Başbakan olarak görevini sürdürmekten utanmıyor musun? Sorumluluk al ve evine dön" dedi.

ABD-İsrail ilişkileri hakkında Liberman, "Biz, ABD'nin cömertliği sayesinde yaşıyoruz. ABD, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (Şubat ayında Gazze'de ateşkes için sunulan tasarı) veto hakkını kullanmamış olsaydı, tüm dünya bizimle ilişkilerini uzun zaman önce kesmiş olurdu" diye konuştu.

"NETANYAHU, ÜLKEYİ UMURSAMIYOR"

Liberman, ülkesinin ABD ile ilişkilerinin Netanyahu'nun siyasi hırsı sebebiyle zedelendiğini belirterek, "Netanyahu, ülkeyi umursamıyor, siyasi olarak var olmaktan başka bir şeyi önemsemiyor" ifadesini kullandı.

Eski İsrail Savunma Bakanı, "Netanyahu'nun Suudi Arabistan ile normalleşme anlaşmasına varmayı ve Filistin devletini kabul etmeyi" tercih ettiğini savunarak, "Suudi Arabistan bizimle barışı bizim için istemiyor, barışçıl olmayan nükleer programı ABD Kongresinde ilerletmek için istiyor" iddiasında bulundu.

"ÇOCUK OYUNCAĞI DEĞİL"

Siyasileri erken seçime ikna etmek için var gücüyle çalışacağını söyleyen Liberman, "Bunun bir çocuk oyunu olmadığını anlamaları gerekiyor, her türlü düşünceyi geride bırakıp seçimlere gitmeliyiz" dedi.

Liberman, ayrıca mevcut durumdan en çok girişimcilerin sıkıntı çektiğini vurgulayarak "Gençler dizüstü bilgisayarlarını alıp İsrail'den ayrılacaklar" görüşünü dile getirdi.

Erken seçimlere gidilmesine karşı olduğunu açıklayan Netanyahu, muhalefet ve çeşitli çevrelerce eleştiriliyor. Yakınları Gazze'de esir tutulan İsrailliler de sık sık hükümet karşıtı gösteriler düzenliyor.

Gözden Kaçmasın