Güneşli · 18°

Kanada'nın gündemine oturan kaza: Torontolu bisikletçiler İzmirli Ali için eylem yaptı

Kanada'nın Toronto kentinde bisikletiyle yemek dağıtan 39 yaşındaki Ali Sezgin Armağan, arkasından gelen bir inşaat kamyonunun çarpması sonucu hayatını kaybetti. Kaza Kanada'nın gündemine oturdu. Toronto'da toplanan yüzlerce bisikletli, Ali Sezgin Armağan'ı anmak ve yol güvenliğine dikkat çekmek için eylem yaptı.

Sinan Turp

Oluşturma: 09.05.2024 12:50

Güncelleme: 17.05.2024 11:39

İzmirli Ali Sezgin Armağan 2023 yılının Ağustos ayında, kız kardeşinin yaşadığı Kanada'nın Toronto şehrine göç etti. Kendisine yeni bir hayat kuran Ali Sezgin Armağan, bisikletiyle yemek siparişlerini dağıttı bir işe girdi. Ancak 30 Nisan'da bir kamyon şoförünün dikkatsizliği Ali Sezgin Armağan'ın ölümüne neden oldu.

IŞIKTA BEKLERKEN EZİLDİ

Ali Sezgin Armağan her gün yaptığı gibi o gün de bisikletiyle yemek dağıtıyordu. Bulvar Caddesi ile Elgin Caddesi'nin kesiştiği noktada, yolun sağında duran bir inşaat kamyonunu geçerek trafik ışıklarında durdu. Bu sırada hareket eden kamyon ışıkta bekleyen Ali Sezgin Armağan'ı ezdi. Ali Sezgin Armağan olay yerinde hayatını kaybetti.

BİSİKLETÇİLER EYLEM YAPTI

Ali Sezgin Armağan'ın ölümü Kanada'da olay oldu. Toronto'da toplanan bisikletçiler Ali Sezgin Armağan'ı anmak ve trafik güvenliğine dikkat çekmek için topluca sürüş yaptı. Eyleme, milletvekili Joel Harden de katıldı. Ali Sezgin Armağan'ın öldüğü yere beyaza boyanmış, üzeri çiçeklerle süslenmiş bir bisiklet bırakıldı.

Gözden Kaçmasın