Güneşli · 18°

Galatasaray o gün şampiyon oldu

Onur Yıldız

Oluşturma: 01.01.1970 02:00

Güncelleme: 01.01.1970 02:00

Mayıslar bizimdir diyen Galatasaray’ın bu sloganın hakkını vermesine çok az kaldı. Bu aya lider girdiği 15 sezonun hepsinde şampiyon olan sarı kırmızılılar artık mutlu sona çok yakın. 3 hafta kala oluşan 6 puanlık fark sonrası yarış bitti diyebiliriz. Zaten Fenerbahçe’nin rakibini yakalayacak ne motivasyonu kaldı ne de oyunu.

Galatasaray zor geçer diye düşünülen maçları içeride ve dışarıda gol şov yaparak kazanıp zirveyi bırakmayacağını net bir şekilde gösterdi. Peki bu dönemde Fenerbahçe ne yaptı?

Süper Kupa maçına çıkmadı.

Avrupa Konferans Ligi’nde Olympiakos’a elendi.

Süper Lig’de Sivasspor ve Konyaspor beraberlikleri ile yarıştan koptu.

Başkan Ali Koç basın toplantıları düzenleyerek ligden çekilme gündemini ortaya atarak camianın saha içi konsantrasyonunu etkiledi. Teknik direktör İsmail Kartal ve bazı yıldızlar hedef haline geldi.

Peki Galatasaray ne yaptı?

Konsantrasyon sloganıyla tamamen saha içine odaklandı. Okan Buruk ve futbolcular en formda düzeye çıkarak hataya izin vermedi. Yönetim hem Galatasaray’daki hem TFF’deki seçim gündemini minimumda tutarak konsantrasyonunu saha içine verdi ve önce "şampiyonluk" dedi. Böylece ortaya çıkan başarı kaçınılmaz oldu.

Fenerbahçe ise Trabzonspor maçı sonrası, yaşadığı zorluklarla oradan galibiyetle dönmesine rağmen bu rüzgarı arkasına alamadı ve krizi fırsata çeviremedi. Trabzon’da alınan üç puan camiayı futboldaki başarılara odaklayacak bir fırsattı ama Fenerbahçe bunu değerlendiremedi. Son zamanlarda acaba kimde diye çok tartışılan psikolojik üstünlük rakibine geçti ve Mayıs yaklaşıyordu. O dönemde yaşanan krizlerin sonucunda Fenerbahçe Şanlıurfa’daki Süper Kupa maçına çıkmadı ve camianın enerjisi kayboldu.

İşte Galatasaray o gün şampiyon oldu.

Gözden Kaçmasın