Güneşli · 18°

MMU'dan yeni görüntüler paylaşıldı: Gök Vatan KAAN'ın kanatları altında

Milli Muharip Uçak (MMU) KAAN'ın dün yapılan ikinci uçuşundan yeni görüntüler paylaşıldı. Tarihi uçuş görüntülerinde, KAAN'ın kalkış ve iniş anlarına yer verildi. Heyecana neden olan video büyük beğeni topladı.

Sinan Turp

Oluşturma: 07.05.2024 10:41

Güncelleme: 20.05.2024 11:52

Türkiye'yi 5. Nesil uçak üretebilen ülkeler listesine taşıyacak olan Milli Muharip Uçak KAAN, test uçuşları kapsamında dün ikinci kez havalandı. İlk uçuşunu 21 Şubat 2024'te gerçekleştiren KAAN, ikinci uçuşunu da başarıyla tamamladı.

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), milli muharip uçak KAAN'ın ikinci uçuşunda 14 dakika havada kalarak 10000 feet irtifada 230 knot hıza ulaştığını bildirdi.

"GÖK VATAN KAAN'IN KANATLARI ALTINDA"

Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen Millî Muharip Uçak KAAN'ın dün yapılan uçuşuna dair yeni görüntüler paylaşıldı. TUSAŞ yeni görüntüleri, "Gök Vatan KAAN'ın kanatları altında" notuyla paylaştı.

Görüntülerde KAAN'ın uçuşa hazırlanış, kalkış ve iniş anlarına yer verildi. Yeni görüntüler kısa sürede binlerce beğeni topladı.

KAAN'IN ÖZELLİKLERİ

KAAN 17 Mart 2023'te hangardan çıkarak pist başı yaptı. 11 aylık süreçte Türk mühendisleri tarafından gökyüzüyle buluşturulmak için hazırlandı. İlk uçuş görevi için girdiği testleri başarıyla tamamlandı.

Tasarım ve imalatıyla milli olan KAAN'ın kanat açıklığı 14, yüksekliği 6, uzunluğu ise 21 metre. Kokpiti ise tek kişilik. Çift motoru, yüksek manevra kabiliyeti, radara düşük görünürlüğü, gövde içi silah taşıyabilmesi ve elektronik harp kabiliyeti de KAAN'ın dikkat çeken özelliklerinden.

2028'DE HAVA KUVVETLERİNE TESLİM EDİLECEK

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Yerli 5'incı nesil milli savaş uçağı KAAN'ın 2028 yılında hava kuvvetlerine teslim edileceğini söylemişti.

Gözden Kaçmasın