Güneşli · 18°

Özel hastanede lazer skandalı: Psikolojik sorunlar yaşıyorum

İzmir'de küçük yaşta vücuduna dökülen kaynar su nedeniyle boynunda kalan yanık izini sildirmek isteyen Suat Barman, özel bir hastaneye lazer tedavisi için başvurdu. Tedavisi tamamlanan Barman'ın iddiasına göre yanık tedavisi operasyonun ardından daha da belirginleşti. Konuyu yargıya taşıyan Barman, "Yöntemleri denedikçe boynumdaki yara izi daha kötü oldu. Psikolojik sorunlar yaşıyorum" ifadelerini kullandı.

Sinan Turp

Oluşturma: 09.05.2024 12:04

Güncelleme: 20.05.2024 11:52

Suat Barman'ın 4 yaşındayken üzerine kaynar su döküldü. Vücudunun çeşitli yerlerinde o dönemden yanık izleri kalan ve bir restoranda şef garson olarak çalışan Barman, boynundaki izi sildirip güzel bir görünüme kavuşmak için özel bir hastaneye başvurdu.

2022 yılında gittiği hastanede Barman'a lazer tedavisi uygulandı. Ancak tedavi sonrası gün geçtikçe boynundaki yanık izlerinin daha da belirginleştiğini kaydeden Barman, konuyla ilgili muhatap bulamayınca konuyu yargıya taşıdı. İzmir 6. Tüketici Mahkemesi'nce kabul edilen davanın ilk duruşması, 6 Haziran'da görülecek.

"PSİKOLOJİK SORUNLAR YAŞIYORUM"

Yaşadıklarını anlatan Suat Barman, "Boynumda ufak bir yanık izi vardı. Tedavisi için özel bir hastaneye başvurdum. Deneyecekleri bir yöntemle izin iyileşeceği söylendi. Bu yöntemleri denedikçe boynumdaki yara izi daha kötü oldu. Kabardı. Kendimi çok kötü hissediyorum. Defalarca kendilerine başvuruda bulundum. Çözüm üretemediler. İş, içinden çıkamayacağım bir hale geldi. Devlet hastanesine gidip, durumu anlattım. Bu tedavi yüzünden boynumdaki izin 30 yıl geriye gittiğini belirtip, tedavi için sürecin meşakkatli olduğunu söylediler. Özel hayatımı, iş hayatımı etkiledi. Psikolojik sorunlar yaşıyorum. Bu konu yüzünden psikiyatrik ilaç kullanıyorum. Hayallerim vardı ancak başarılı olamıyorum. Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum" diye konuştu.

Avukat Serap Demir ise davanın olumlu sonuçlanacağını beklediklerini söyledi.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin hastaneden yapılan yazılı açıklamada ise "Tıp merkezimiz ve hekimlerimizin herhangi bir kusuru, ihmali ya da özen eksikliği bulunmamaktadır. Dava sürecinde yapılacak Adli Tıp Kurumu incelemesi neticesinde haklılığımız ortaya konacak olup, konu yargıdadır" denildi.

Gözden Kaçmasın