Güneşli · 18°

Zafer kutlamalarında Putin'den savaş mesajı: Her zaman hazırız

Rusya, İkinci Dünya Savaşı'nda Sovyetlerin Nazi Almanyası'na karşı kazandığı zaferin 79. yıl dönümünde başkent Moskova'daki Kızıl Meydan'da tören gerçekleştiriyor. Beşinci kez seçilen Devlet Başkanı Vladimir Putin törende yaptığı konuşmada "her zaman savaşa hazır olduklarını" dile getirdi.

Pırıl Cennet

Oluşturma: 09.05.2024 13:19

Güncelleme: 20.05.2024 12:22

Rusya, İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyası'na karşı zaferin 79. yıl dönümünü başkent Moskova'da büyük bir coşkuyla kutluyor.

Törende konuşma yapan ve geçtiğimiz günlerde beşinci kez göreve gelen Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın küresel çatışmayı önlemek için her şeyi yapacağını ve kimsenin onu tehdit etmesine müsaade etmeyeceğini söyledi.

"SAVAŞA HER DAİM HAZIRIZ"

Rus ordusunun nükleer kuvvetlerinin savaşa here daim hazır olduğunu belirten Putin, Kızıl Meydan'da onu dinleyen Rus askerlerine hitap etti.

Putin, İkinci Dünya Savaşı'na dair gerçeklerin çarptırıldığını iddia ederek "Stratejik güçler, savaş ihtimaline her zaman hazırlıklıdır" dedi.

"VATANIN GELECEĞİ BİZE BAĞLI"

Dünyanın uyguladığı yaptırımlar ve Ukrayna ile olan savaştan ötürü ülke olarak zor bir durumdan geçtiklerini söyleyen Putin, "Vatanımızın geleceği bize bağlı. Küresel çatışmalardan kaçınmak için var gücümüzle çalışacağız" dedi.

"YAŞASIN RUSYA"

Yaklaşık bir dakika süren saygı duruşunun ardından Putin sözlerini tamamlarken "Yaşasın Rusya! Her şey zafer için!" dedi.

Rus ordusu, Kızıl Meydan'da Zafer Günü'ne özel askeri geçit töreni düzenliyor. Törende Sovyet tipi T34 tankları yer alıyor.

Gözden Kaçmasın